Wijnen en Whisky’s

Naast onze mooie speciaalbieren, wijnen en spijzen hebben wij nu ook een fijne whiskykaart.

Wijnen

Wit

Rosé

Rood

Whisky’s

Aberlour A’Bunadh
Aberlour maakt veel verschillende whisky’s. Deze a’Bunadh is een botteling op vatsterkte. Zonder leeftijdsstatement, maar gemaakt van whisky’s tussen de 5 en 15 jaar oud. Uitsluitend gelagerd op Oloroso vaten en in batches geproduceerd. De verschillende batches hebben ook echt een ander karakter. Dit is een fles van batch 47.

Ardbeg 10 years single malt
Islay whisky’s staan bekend om hun turfsmaak. De ligging van de distilleerderij aan de atlantische oceaan wordt gereflecteerd in de ruige smaak van deze 10 jaar oude Ardbeg.

Bunnahabhain 12 years unchilfiltered
Islay whisky’s staan bekend om hun turfsmaak. Deze 12 jaar oude Bunnahabhain is licht geturfd voor een Islay. De distilleerderij ligt aan de oostkust van het eiland, tegenover Jura.

Bushmills malt
Bushmills is de oudste whiskydistilleerderij ter wereld. Typisch voor Ierse whiskey’s is dat zij drie keer gedistilleerd worden. Daaraan wordt het zachte karakter ontleend.

Famous Grouse
Zachte, rijke smaak. The Famous Grouse Blended Scotch Whisky bestaat uit een blend van onder andere The Macallan en Highland Park

Four roses
Straight Bourbon, tenminste 5 jaar op American White Oak vaten gelagerd. Een licht kruidige Bourbon.

Glendronach 15 years Revival
Glendronach is de archetypische Sherrywhisky. Van 1996 tot 2001 was de distilleerderij in de mottenballen gezet. De naam revival slaat op de heropening onder nieuw management. Deze 15yo is gekozen tot “Whisky of the Year 2014-15” door The Whisky Exchange

Glenfiddich 12 years single malt
Glenfiddinch is de meeste verkochte single malt ter wereld. Het was ook de eerste malt die actief gepromoot werd buiten schotland. Voor veel mensen de eerste kennismaking met de wereld van whisky.

Glenkinchie 12 years single malt
Glenkinchie is één van de zes lowlandsdistilleerderijen. De whisky zelf is vooral bekend geworden door de opname in Diageo’s “Classic Malt Selection”. De smaak is karakteristiek voor de regio. Deze whisky won de titel “Best Lowland Malt” op de World Whisky Awards 2013.

Glenlivit 18 years single malt
The Glenlivet is een van de meest gedronken malts ter wereld. Jaarlijks worden er 6 miljoen flessen geproduceerd. Deze 18 jaar oude variant combineert kracht met een fluweelzachte dronk. Degelijk gemaakt en bijna jaarlijks prijswinnaar op de IWSC.

Glenmorangie Quinta Ruban 12 years
De Quinta Ruban is 12 jaar gerijpt op portvaten. Alle karakteristieken van de reguliere Glenmorangie zijn aanwezig en harmoniëren mooi met de port.

Inchgower 14 years single malt
Inchgower is een vrij onbekende distilleerderij vlak bij de rivier Spey. Tot wel 99% van de productie wordt gebruikt voor blends, vooral Bell’s. Deze botteling is de enige die met regelmaat geproduceerd wordt.

Jack Daniels
Tennessee whiskey (geen Bourbon) met smaken van rijp fruit. Gefilterd in houtskool en daarnaast wordt een speciale vergistingstechniek toegepast. Daardoor proef je naast de bekende zoete, volle smaak ook een licht rokerige smaak.

Jameson
De drievoudige distillatie en de combinatie van pure pot still whiskey met grain whiskey, maken Jameson uitzonderlijk zacht.

Lagavulin 16 years single malt
Islay whisky’s staan bekend om hun turfsmaak en Lagavulin is hierop geen uitzondering. Consistent winnaar van prijzen, wordt deze whisky beschouwd als een van de beste ter wereld.

Millstone malt 5 jaar
Zuidam distilleert kwaliteitsproducten. De mout voor deze whisky wordt met traditionele windmolens gemalen. Lagering vindt plaats op nieuwe, bourbon- en olorosovaten. Door de whisky relatief warm op te slaan, smaakt deze 5 jaar oude whisky al behoorlijk volwassen

Nikka from The Barrel
Winnaar van de World Whisky Award in 2007 en 2010. Gelagerd op nieuw hout. Een zogenaamde married whisky, maar niet te onderscheiden van single malts

Oban 14 years single malt
Het stadje Oban aan de Schotse westkust is ontstaan rond de distilleerderij. De whisky zelf is vooral bekend geworden door de opname in Diageo’s “Classic Malt Selection”. Karaktervol, droog, rokerig met mooie tonen van mout en het zoete van fruit

Scapa 16 years single malt
Springbank is een van de twee distilleerderijen in Schotland die het complete productieproces in eigen beheer hebben, van het mouten tot de botteling. Tevens is het een van de weinige distilleerderijen in privébezit. Naast Springbank worden in dezelfde fabriek ook Hazelburn en Longrow gemaakt

Tullamore DEW
De combinatie van alledrie typen Ierse whiskey, grain-, pot still- en malt whiskey’s, zorgt voor het zachte, toegankelijke, maar ook complexe karakter